Србија

ДОДИК О КОСОВСКОМ ПРОБЛЕМУ: Грешке су направљене пре Вучића, ОН САДА ПОКУШАВА ДА СПАСЕ НАШ НАРОД

Председник републике Српске Милорад Додик каже да српски народ мора да буде свестан да је Косово изгубљено давно пре доласка Александра Вучића и да он сада покушава да спасе оно што је готово немогуће спасити

У делу интервјуа за дневни лист Данас, упитан на основу чега тврди да је Косово пре Вучића било изгубљено, Додик каже:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На основу међународног признања западних земаља, али и на основу расположења јавности у Србији којој Косово није било питање дневне полемике. Сама чињеница да је надлежност за Косово са УН пребачена на Еулекс говори да је Србија на неки начин прихватила да се опрости од тог питања. Дошао је Вучић и рекао тамо има неки народ.

Одговарајући на констатацију новинара да „сам Вучић каже да тамо немамо ништа, а можемо да добијемо нешто“, Додик је одговорио:

– Ви можете са да улазите у варијације и да овде о томе причамо до зоре, али ја говорим о принципијелним питањима. Вучић је дошао и рекао ми то не можемо да посматрамо, јер тамо имао четири српске општине. Сваком преговарачу треба дати несумњиву подршку и снагу, јер странци кад виде да је неко на унутрашњем плану нападнут због решења, они се онда појављују као компромис.

 

Извор: Danas.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ