Регион

ГОЛГОТА СРПКИЊЕ У ЦРНОГОРСКОМ ЗАТВОРУ! Саре Видак поручила мајци: НЕ МОГУ ВИШЕ ДА ИЗДРЖИМ

Београђанка Сара Видак проживљава праву голготу у црногорском затвору

– Да сам бар нешто урадила, па да знам због чега сам у затвору?! Не могу више да издржим овде! – рекла је Београђанка Сара Видак (20) својој мајци Оливери током посете у озлоглашеном затвору Спуж у који је доспела након што је оптужена да је 14. августа у Суду за прекршаје у Котору напала судију Јелену Станишић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сару су јуче посетили мајка Оливера и дечко Стеван Прпа, а упркос томе што су се трудили да је орасположе, емоције су их савладале.

– Сузе су биле јаче од нас када смо видели Сару! Пре тога смо се договорили да морамо да је орасположимо, али нисмо успели. Гледали смо се кроз плексиглас и причали на слушалицу, као у филмовима. У неколико наврата смо успели да јој измамимо осмех, али само на кратко. Чини ми се као да се губи у својим мислима, што је и нормално јер је 20 дана у заточеништву. Иако је Спуж језив, морамо да истакнем да су чувари врло љубазни – каже Сарина мајка и истиче да њеној ћерки нарочито значи подршка пријатеља.

– Трудили смо се да јој пренесемо све информације из спољног света, које би је орасположиле. Рекли смо јој да су сви пријатељи уз њу, али и читава Србија, што јој много значи. Ми смо морални победници, шта год да се догоди немамо чега да се плашимо, јер се бранимо искључиво истином – тврди Оливера Видак, која ће се данас, заједно са Сариним дечком појавити на главном претресу у Основном суду у Котору.

После њихових исказа, требало би да се одрже завршне речи, а потом да суд изрекне пресуду.

Сара Видак је прошле недеље пред судом негирала да је лакше повредила судију Јелену Станишић. Сарин адвокат Срђана Љешковић, наводи да су судија и њени сведоци изнели низ контрадикторних изјава.

 

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ