Идвајамо

Вучић ЗАГРМЕО: Приштина неће разговор! Време да одлучујемо о својој судбини, а не да нам је кроје

Србија и Албанци са Косова морају преузети одговорност

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, уочи предстојећег дијалога у Бриселу, да представници Приштине неће да разговарају ни о једном питању од суштинског значаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Видим да албански званицници са Косова и Метохије неће да разговарају ни о Заједници српских општина, ни о Северу, ни о Газиводама. . . Изгледа да не желе да говоре ни о цему од суштинског значаја – рекао је председник Вучић, одговарајући на питање Тањуга како види најновије изјаве Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја о томе о томе шта за њих није предмет разговора.

– Србија нема времена за губљење и жели да разговара о свим темама које су важне за Србе и Албанце – истакао је српски председник.

Он такође истиче да је време да Београд и Приштина преузму одговорност:

– Време је да ми одлуцујемо о својој судбини, а не да нам је кроји неко са стране – поручио је председник Вучић.

Како каже, „политичари нису изабрани да би се додворавали бирачима, већ да решавају најтеже проблеме грађана“.

Из Приштине, наиме, два дана уочи састанка Вучића и Тачија, уз посредовање Федерике Могерини, стижу најаве да неће да разговарају ни о једном питању које се суштински тиче нормализације односа и историјског договора Срба и Албанаца.

Уместо тога, нуде разговор о „модалитетитима постизања коначног, правно-обавезујућег споразума“, без објашњења шта формулација о „модалитетима постизања“ практично значи.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ