Свет

АМЕРИКАНЦИ ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИЛИ: После Сирије, крећемо на Србију!

Кандидат за државног секретара САД Мајк Помпео призива крвави ужас у Србији како би Русији и Путину задао коначни ударац!

Током саслушања пред Комитетом за спољне послове Сената бивши шеф ЦИА буквално је најавио нови рат, те је навео да ће после Сирије крв тећи и на Балкану. Посебну претњу Помпео је упутио Србији како би се коначно отарасила утицаја Русије, који Американци тумаче као погубан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

УЉЕ НА ВАТРУ
Шокантно обраћање америчког званичника долило је уље на ватру која прети да букне у светски рат и покренуло већ захукталу ратну машинерију.

– Узвратићемо свим средствима које имамо, од економије до интернета. Русија је снажно ангажована у поткопавању демократских вредности од Балкана до Латинске Америке и ми ћемо на то одговорити. Узвратићемо на негативни руски утицај и сузбити га – рекао је Помпео.

Тилерсонов наследник похвалио се овом приликом да је Трампова администрација на ратишту у Сирији побила руске војнике, не прецизирајући о ком инциденту је реч.

– Пре неколико недеља руске снаге су се сусреле са једнаким по снази противником, услед чега је неколико стотина руских војника погинуло. Поред тога, тренутна администрација ревидирала је нуклеарну стратегију земље, чиме је Русија упозорена да ће америчке снаге за обуздавање у Сирији бити појачане – навео је Помпео, говорећи да је Бела кућа провела читав низ мера које су, како је рекао, скупо коштале Владимира Путина.

НОВО ЖАРИШТЕ
Геополитичар Срђан Перишић за Српски телеграф каже да начин на који говори Помпео јасно одређује Србију као ново жариште после Сирије, на ком ће се САД коначно обрачунати са Русијом.

– Америка је очајна због тоталног и војног и политичког дебакла у Сирији, па им је у плану да следећи хаос изазову на Балкану. Они ће то лако да ураде преко одређених политичких актера који су под њиховом контролом, а сви они делују у нашем окружењу и само чекају сигнал својих ментора за изазивање свеопштег хаоса. То је сасвим извесно и само остаје питање ког тренутка ће се тежиште из Сирије изместити на ове просторе – објашњава Перишић.

Аналитичар Бранко Радун сматра да Помпеове речи треба узети за озбиљно јер су Американци више него спремни за муњевиту акцију.

– САД копају свом силом да што пре нађу ново место где би могли да покрију лош резултат ратовања у Сирији. Свесни су да то морају урадити муњевито и зато ће све снаге преусмерити на неки простор где тензије већ тињају, а Балкан и Србија ту имају највише шансе – закључује Радун.

 

Извор: Republika

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ