Србија

ДАЧИЋ О ДИЈАЛОГУ: У БРИСЕЛУ МОРАЈУ РАЗУМЕТИ СА КАКВИМ ЉУДИМА МИ ИМАМО ПОСЛА

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић каже за РТС да је председник Србије Александар Вучић суочен са опструкцијом његове посете Космету и са претњама, што показује да се не жели мировни споразум

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ивица Дачић рекао је гостујући у Дневнику РТС да је председник отпутовао за Брисел и да је то важна вест јер се јуче разматрала опција да ли ћи уопште ићи на преговоре.

– Вучић је интелигентан и неће сигурно дозволити да се одговорност подели и на Србију. Учествоваћемо у дијалогу у разговору са Могеринијевом да неко не каже да и Србија опструира мировни процес – каже Дачић.

Додаје да је Вучић суочен са опструкцијом његове посете КиМ и са отвореним претњама, што показује да се не жели мировни споразум.

– Отворено могу да кажем да у томе учествују и представници неке земље и то веома утицајне у Савету безбедности УН, а нису САД, Русија, Француска ни Немачка. Очигледно је реч о координираној акцији која охрабрује све који су на КиМ против постизања мировног споразума. Важно је да људи у међународној заједници виде са каквим лудацима имамо посла – сматра министар.

Истиче да ће се председник Србије састати са Федериком Могерини у Бриселу а да ће о даљим састанцима одлучити на лицу места.

Каже да се о посети Вучића Космету разговарало синоћ и да постоји политичка и безбедносна раван.

– Вучић се не боји да иде на Космет и да разговара са нашим народом. У Приштини сматрају да Србија нема права да размишља а камо ли посети Газиводе и то њима смета. Газиводе су постале симбол да они хоће да отму нешто од представника Србије – сматра Дачић.

 

Извор: Informer.rs/RTS.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ