Србија

ДОДИК: Запад, Албанци и део Срба заједно раде на умањивању Вучићеве снаге

Западњаци и Албанци, али и део Срба, раде заједно на умањивању снаге председника Србије Александра Вучића, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Председник Републике Српске је на питање новинара – да ли као неко са добром интуицијом и ко је добро обавештен очекује, после данашњих изјава приштинских званичника, да Вучић оде у суботу на КиМ, рекао да не зна, али и да лично не верује „странцима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Имам ту мало дуже искуство, мене су једном странци преварили и после тога више немам ниједног разлога да им верујем. Мислим да сви раде заједно, западњаци и Албанци и када ту додате део Срба, онда се види колико се Вучићева снага умањује“, рекао је Додик гостујући на РТС-у.

Додик истиче да Вучић још нема решење, нити неко понуђено решење, али да покушава да дође до решења и да га упрокос томе многи Срби оспоравају.

„Нема ништа горе преговарати у име Републике Српске, а сада у име Србије, а да вас унутра руше институције и појединици. То се овде (у Србији) дешава. Према томе, ако је овај народ изабрао Вучића за председника, онда се мора подржати бар у том погледу. Можемо ми да се не слажемо по питању социјалне и економске политике и инфрастрктурних пројеката и слично, али ако је изабран за предеседника, онда је овај народ њему дао мандат да преговара“, нагласио је Додик.

Поручио је да сви у Србији треба да стану иза Вучића по питању КиМ и да ту мора да постоји консензус око националних питања.

Додик је напоменуо да ће свакако Вучића када дође до неког решења питати народ шта мисли о томе.

На питање шта је тренутно на столу и шта значе ове идеје о разграничењу и корекцији граница, Додик је рекао да је то озбиљна промена на глобалном нивоу и да раније није могло да се чује.

 

Извор: Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ