Србија

Гојковић оштро осудила претње Приштине: Албанци паниче јер губе тло под ногама

Главни циљ им је да отежају преговоре у Бриселу

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже да претње које стижу из Приштине, због посете председника Србије КиМ, показују да албански политичари губе тло под ногама, јер многи нихови пријатељи сада желе да чују шта Србија има да каже.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очигледно је, додаје, да се приштински политичари међусобно не слажу и да претњама желе да задобију симпатије грађана Албанаца.

– Разумљива је њихова нервоза и агресија, јер многи њихови пријатељи који су слушали шта приштинска страна има да каже, више нису тако искључиви. Многи њихови досадашњи пријатељи желе да чују шта каже председник Србије – нагласила је Гојковић за ТВ Пинк.

Како каже, претњама албански политичари желе да отежају разговоре председника Александра Вучића и Хашима Тачија, који су заказани за данас у Бриселу.

– Навикли смо ми на силеџијско понашање и знамо ко води и ко чини власт у Приштини, какви су то људи, њихове биографије и историју. Вучић има право да оде на КиМ и разговара са народом, представи им резултате из Брисела – нагласила је председница парламента.

Додаје да међународна заједница и даље на све то ћути, као што су ћутали на дешавања у Поточарима, хапшење Марка Ðурића.

За приштинске политичаре каже да мисле да силом могу да спрече оно што се на међународној сцени дешава.

– Србија више није у истом неповољном положају када су они прогласили независност Косова и када нико из међународне заједнице није желео са нама да разговара – нагласила је она.

Додаје да опозиција, Драгана Ðилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић ћуте на отворене претње по живот и безбеденост председника Србије јер њих то не занима.

– Наше службе помно прате шта се припрема на КиМ. Председник ће донети најбољу одлуку шта је добро за српски народ на КиМ – закључила је она.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ