Свет

РАМПА ВАШИНГТОНА ЗА ШИПТАРЕ! Ни Американци НЕ ДОПУШТАЈУ расправу о Косову у УН!

Ни САД, које овог месеца председавају Уједињеним нацијама, нису у дневни ред уврстиле извештај генералног секретара Антонија Гутереса. Американци „скинули“ КиМ са дневног реда СБ УН

О ситуацији на Косову и Метохији неће се у Савету безбедности УН расправљати ни током септембра, јер ни САД, које овог месеца председавају овом телу светске организације, нису у дневни ред уврстиле извештај генералног секретара Антонија Гутереса.

Американци су следили Британце, који су као председавајући прошлог месеца грубо прекршили вишедеценијску праксу да се о стању на Косову на Ист Риверу расправља на свака три месеца.

Овакав сценарио за Новости је најавио шеф дипломатије Ивица Дачић, који је рекао да потез Лондона, а сада и САД, није изненађење јер њихови представници при СБ УН већ годинама заговарају да се седнице посвећене КиМ прореде или затворе за јавност, уз објашњење да је стање у нашој јужној покрајини добро и да ова тема више не спада у ред горућих.

Дачић поручује да Србија не одустаје од тога да светска влада расправља о Косову и да чека да председавајући буде неко ко нам је наклоњен. Седница о КиМ могла би да буде у октобру, када председава Боливија, која не признаје Косово, најкасније у новембру, када ће то бити Кина.

 

Извор: Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ