Свет

РАМПА ВАШИНГТОНА ЗА ШИПТАРЕ! Ни Американци НЕ ДОПУШТАЈУ расправу о Косову у УН!

Ни САД, које овог месеца председавају Уједињеним нацијама, нису у дневни ред уврстиле извештај генералног секретара Антонија Гутереса. Американци „скинули“ КиМ са дневног реда СБ УН

О ситуацији на Косову и Метохији неће се у Савету безбедности УН расправљати ни током септембра, јер ни САД, које овог месеца председавају овом телу светске организације, нису у дневни ред уврстиле извештај генералног секретара Антонија Гутереса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Американци су следили Британце, који су као председавајући прошлог месеца грубо прекршили вишедеценијску праксу да се о стању на Косову на Ист Риверу расправља на свака три месеца.

Овакав сценарио за Новости је најавио шеф дипломатије Ивица Дачић, који је рекао да потез Лондона, а сада и САД, није изненађење јер њихови представници при СБ УН већ годинама заговарају да се седнице посвећене КиМ прореде или затворе за јавност, уз објашњење да је стање у нашој јужној покрајини добро и да ова тема више не спада у ред горућих.

Дачић поручује да Србија не одустаје од тога да светска влада расправља о Косову и да чека да председавајући буде неко ко нам је наклоњен. Седница о КиМ могла би да буде у октобру, када председава Боливија, која не признаје Косово, најкасније у новембру, када ће то бити Кина.

 

Извор: Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ