Србија

НАЈГЛУПЉА МАЈИНА ИЗЈАВА: Не може седница о Косову, јер ће опозиција да вређа Вучића

Седнице скупштине о Косову и Метохији ће сигурно бити, али онда кад буде постојало неко „светло у тунелу“ да ће доћи до компромисног решења – тада парламент треба да каже и рећи ће своје мишљење, истиче Маја Гојковић, председница Народне скупштине Србије.

– Седница на којој би опозиција, која није хтела да учествује у унутрашњем дијалогу и није изнела никакву идеју за решење проблема КиМ, вређала председника Александра Вучића, који преговара са Приштином, борећи се за интересе наше земље, не би имала смисла – каже Гојковићева у интервјуу за данашњу „Политику“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То би само отежало позицију Србије, „а то нећу да дозволим, уз преузимање пуне одговорности на себе за такав став“, додала је она.

Упитана, поводом најава да ће скупштина бити део унутрашњег дијалога о Косову, зар то не би требало да буде на седници, она је рекла да поједини опозициони политичари и посланици говоре како нема дијалога о КиМ у парламенту, заборављајући да су позвани да кажу свој став унутар унутрашњег дијалога – али су одбили.

– Одбијање да изнесу свој став значи да решење немају, или је то оно што су радили 12 година док су били на власти? – додала је Маја Гојковић.

Према њеним речима, Скупштина је сувише озбиљна да бисмо заказивали седницу „тек да бисмо слушали увреде од Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и свих који су се, као и они, сакрили иза неких посланика у парламенту, које су добили без избора“.

– Слушали бисмо само вређање Александра Вучића и његове породице, а најмање о положају Срба и о томе шта Србија у овом тренутку, после њихове катастрофалне спољне ии унутрашње политике, може да добије. Кад будемо имали неки дефинисани предлога до кога се дошло компромисом, скупштина ће, наравно, расправљати о њему и дати свој став – рекла је Маја Гојковић.

 

Извор: Gerila.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ