Србија

ОГЛАСИО СЕ КФОР: Ако Вучић дође на Косово биће…

Безбедносна ситуација на Косову је мирна и стабилна и нема никаквих знакова потенцијалних тензија, изјавио је пуковник Винћенцо Грасов, главни портпарол Кфора, који додаје да ће мисија предузети све неопходне мере да се омогући безбедна посета српског председника Александра Вучића.

Упитан како коментарише одлуку Вучића да званични Београд прекине сву комуникацију са Косовском полицијом, Кфором и осталим међународним организацијама на Косову, Грасов је за лист Данас рекао да Кфор не коментарише политичка питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У сваком случају, Кфор је увек имао одличну сарадњу и партнерство са српским оружаним снагама, како би гарантовао стабилност у овом региону, и, нарочито, дуж административне линије“, рекао је он.

Грасов је нагласио да Кфор „остаје спреман да пружи безбедно окружење за све грађане Косова, у складу са својим мандатом“.

„Кфор ће предузети све неопходне мере да се омогући безбедна посета српског председника Александра Вучића, у блиској сарадњи са Косовском полицијом и Еулексом“, поручио је Грасов.

 

Извор: Fonet

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ