Свет

Русија упозорава: Терористи у Идлибу утврдили план провокације са хемијским оружјем

Лидери терористичких организација, међу којима су и припадници Нусра фронта и Белих шлемова, састали су се у Идлибу како би утврдили план и сценарио снимања намештених инцидената у којима сиријска војска наводно користи хемијско оружје, изјавио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Како је прецизирао, састанак је одржан у петак, 7. септембра у билизини пколе Ел Вахда, а сусрету су присуствовали и представници групација Хајат Тахрир аш Шам, Хизб ат Туркестан ал Ислами, као и локални координатори Сиријске грађанске одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током сусрета је утврђен сценарио извођења намештених инцидената са применом хемијског оружја против цивила у местима Џиср еш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармин“, истакао је.

Конашенков је навео и да би целокупна припрема за ову провокацију требало да буде завршена данас, а сигналом за покретање ове операције послужиће, како је рекао, „екипа одређених страних пријатеља сиријске револуције“.

Додао је и да Министарство одбране Русије помно прати целокупну ситуацију у Сирији и активности групација оружаних снага различитих земаља на Блиском истоку.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ