Свет

ВЕЛИКИ ОБРТ: Француска променила став о будућем статусу КиМ

После Берлина, у кратком року је и Париз „омекшао“ свој став о евентуалном разграничењу између Београда и Приштине

ПОСЛЕ Берлина, у кратком року је и Париз „омекшао“ свој став о евентуалном разграничењу између Београда и Приштине. Иако се до пре само неколико дана Француска држала своје вишегодишње политике поштовања постојећих међа на Балкану, што је јасно истакнуто и на недавној конференцији амбасадора, она је, после напетости у региону пред рунду дијалога у петак, преко портпарола Ке д’Орсеја послала другачију поруку у којој се, између осталог, истиче да је на двема странама да утврде садржај споразума. То је уједно био и први званични став Париза о питању „разграничења“.

– Француска сматра да је на двема странама одговорност да утврде садржај споразума и да испитају све опције које би могле да доведу до свеобухватног и дефинитивног решавања овог спора и јачања стабилности региона – одговорио је портпарол Ке д’Орсеја на питање какав је став Француске о разговорима између Београда и Приштине и могућој промени „граничне линије између Србије и Косова“.

У Ке д’Орсеју су овом приликом нагласили да је решавање спора између Србије и Косова од кључне важности за одрживу стабилизацију Западног Балкана и за конкретизацију европских перспектива обеју страна.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ