Србија

Вулин: Вучић је храбар човек који увек занемари сопствену безбедност и опасности које му прете

– Ситуација јесте веома сложена, ми будно пратимо шта се дешава на терену у мери у којој је то могуће, с обзиром да ми у фактичким смислу не контролишемо територију Косова и Метохије – рекао је министар Вулин

Читава међународна заједница па и Приштина морају да разумеју да је однос према председнику Александру Вучићу и његовој безбедности однос према Републици Србији, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин, истичући да је та посета велика међународна победа Вучића.

Поводом посете председника Србије Косову и Метохији, Вулин је у јутарњем дневнику РТС, рекао је да је Вучић храбар човек који увек занемари оно што се зове безбедност и опасности које му лично прете и да је тако и овога пута.

– Ситуација јесте веома сложена, ми будно пратимо шта се дешава на терену у мери у којој је то могуће, с обзиром да ми у фактичким смислу не контролишемо територију Косова и Метохије, али ћемо свакако учинити апсолутно све да не дође до било каквог угрожавања безбедности председника Републике Србије. Читава међународна заједница па и Приштина морају да разумеју врло једноставну ствар, да је однос према председнику Вучићу и његовој безбедности однос према Републици Србији, и да сами бирају – поручио је он.

О евентуалним ризицима током посете, министар одбране је истакао да они увек постоје.

-Увек постоје екстремисти који би из било ког разлога могли да угрозе посету председника и његову безбедност. То су сви они којима није у интересу да се коначно постигне решење. Они који буду бранили целовито и независно Косово, њима је Александар Вучић највећа претња и највећи непријатељи, али се Срби на Косову и Метохији искрено радују што им долази њихов председник – рекао је министар.

Коментаришући да су приштинске власти после интервенције Вашингтона и Европске уније, промениле одлуку о забрани председнику Вучићу да посети Газиводе, Вулин је рекао да је посета велика међународна победа председника Вучића.

– Председник Вучић је показао да је, за разлику од многих година пре него што је преузео одговорност за управљање Србијом, наша земља равноправан фактор у међународној политичкој арени. Ово је било незамисливо, да се велике силе ставе на страну Србије и да кажу – морате да омогућите председнику Србије да уради баш то што је желео, по плану који је желео и то је за нас већ велика дипломатска победа и јасно је да су се ствари у међународној заједници промениле, а нису се промениле случајно, већ због упорног и стрпљивог рада Вучића још од 2012. године – закључио је Вулин.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ