Србија

Вулин: Вучић је храбар човек који увек занемари сопствену безбедност и опасности које му прете

– Ситуација јесте веома сложена, ми будно пратимо шта се дешава на терену у мери у којој је то могуће, с обзиром да ми у фактичким смислу не контролишемо територију Косова и Метохије – рекао је министар Вулин

Читава међународна заједница па и Приштина морају да разумеју да је однос према председнику Александру Вучићу и његовој безбедности однос према Републици Србији, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин, истичући да је та посета велика међународна победа Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом посете председника Србије Косову и Метохији, Вулин је у јутарњем дневнику РТС, рекао је да је Вучић храбар човек који увек занемари оно што се зове безбедност и опасности које му лично прете и да је тако и овога пута.

– Ситуација јесте веома сложена, ми будно пратимо шта се дешава на терену у мери у којој је то могуће, с обзиром да ми у фактичким смислу не контролишемо територију Косова и Метохије, али ћемо свакако учинити апсолутно све да не дође до било каквог угрожавања безбедности председника Републике Србије. Читава међународна заједница па и Приштина морају да разумеју врло једноставну ствар, да је однос према председнику Вучићу и његовој безбедности однос према Републици Србији, и да сами бирају – поручио је он.

О евентуалним ризицима током посете, министар одбране је истакао да они увек постоје.

-Увек постоје екстремисти који би из било ког разлога могли да угрозе посету председника и његову безбедност. То су сви они којима није у интересу да се коначно постигне решење. Они који буду бранили целовито и независно Косово, њима је Александар Вучић највећа претња и највећи непријатељи, али се Срби на Косову и Метохији искрено радују што им долази њихов председник – рекао је министар.

Коментаришући да су приштинске власти после интервенције Вашингтона и Европске уније, промениле одлуку о забрани председнику Вучићу да посети Газиводе, Вулин је рекао да је посета велика међународна победа председника Вучића.

– Председник Вучић је показао да је, за разлику од многих година пре него што је преузео одговорност за управљање Србијом, наша земља равноправан фактор у међународној политичкој арени. Ово је било незамисливо, да се велике силе ставе на страну Србије и да кажу – морате да омогућите председнику Србије да уради баш то што је желео, по плану који је желео и то је за нас већ велика дипломатска победа и јасно је да су се ствари у међународној заједници промениле, а нису се промениле случајно, већ због упорног и стрпљивог рада Вучића још од 2012. године – закључио је Вулин.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ