Свет Србија

Зло не спава: Британци послали агенте да направе хаос на Косову

Лондон минира одрживи споразум Срба и Албанаца о КиМ. Послали обавештајце МИ6 из Македоније да би надзирали председника

ВЕЛИКА Британија је преко своје обавештајне службе МИ6 директно укључена у распиривање тензија на КиМ и опструкцију посете председника Александра Вучића нашој јужној покрајини – сазнају „Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према нашим сазнањима, Острвљани су остали најтврђа брана за договор о разграничењу између Срба и Албанаца, а својим агентурним радом на терену настоје да компромитују одржив споразум између две стране за који се залаже шеф наше државе.

Управо су због најаве његове посете и пребацили оперативну групу агената МИ6 из Македоније на КиМ, о чему су „Новости“ у петак писале, да би надзирали сваки Вучичћев корак.

Да Британци имају ове непријатељске амбиције практично је индиректно потврдио министар спољних послова Ивица Дачић.

– Отворено могу да кажем да у опструкцији Вучићеве посете учествују и представници једне земље и то веома утицајне у СБ УН, а није САД, Русија, Француска ни Немачка. Очигледно је реч о координираној акцији која охрабрује све који су на КиМ против постизања мировног споразума.

На наше питање да ли је мислио на званични Лондон, Дачић је одговорио:

– То сте ви рекли.

Аналитичар Драгољуб Анђелковић каже да Британци имају два циља:

– Први је да искористе Балкан као монету за поткусуривање са Немцима и да поруче да ако им буду правили проблем око „брегзита“ и изласка из ЕУ, могу да запале ватру. Други је да они увек делују антируски, а тренутно су више проалбански настројени чак и од Американаца.

Универзитетски професор Александар Растовић каже за „Новости“ да је „британски утицај заступљен још од 1837. када су успостављени дипломатски односи са Кнежевином Србијом“:

– Дипломатски представници су били и обавештајци. Разлог деловања је непрестани страх од руског утицаја.

 

Извор: Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ