Србија

ДАЧИЋ ОШТРО О ДАНАШЊИМ БЛОКАДАМА НА КОСОВУ: Они су и настали као банда, навикли су да овако делују

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да су још од 1999. године контролу на мосту у Косовској Митровици преузели Срби, тако да је ту значајно другачија ситуација него у другим местима где малтретирају Србе.

„Од 1999. свега 1,9 одсто Срба се вратило, од свих који су протерани са Косова. Како они могу уопште у овој средини да планирају и организују свој живот“, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да су ефекти Вучићеве посете Косову надмашили ове дневно политичке ствари.

„Они су навикли да реагују овако, и ово је начин функционисања са којим смо се одувек суочавали. Они су и настали као банда. Они су навикли на овакав начин деловања“, рекао је Дачић.

Он је рекао да без обзира да ли ће бити неког трајног решења или не, Дачић је рекао, Србија мора на овакав начин као што је Вучић урадио треба само да наставимо.

„Ни једна посета није била овако значајна и битна као ова данас. Овако сада треба да наставимо даље. Албанци се труде да преотну већину макар на југу. Ми ових десет општина треба да помажемо максимално, јер то је Србија на Косову“, рекао је Дачић.

 

Извор: Kurir.rs/Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ