Србија

Премијерка Брнабић о Вучићевој посети Косову: Албанци су неозбиљни и неодговорни, не поштују ништа

Председник показао невероватно стрпљење

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да догађаји на КиМ, код места Бање, где је онемогућена посета председника Србије Александра Вучића, показују сву комплексност и осетљивост ситуације на КиМ, као и то да су представници Албанаца на КиМ неозбиљни, неодговорни, непредвиди и не поштују договоре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка Брнабић је рекла да прати ситуацију заједно са својим тимом и да су „у приправност“.

– Ово што се догодило показује комплексност и осетљивост ситуације на КиМ и потврђује наводе да су политицки представници Албанац на КиМ непоуздани и неспремни да испуне договоре – рекла је Брнабић и додала да је ово што се догодило још невероватније ако видите какве је поруке слао председник Вучић.

Она је указала да је Вучић послао само поруке мира и стабилности и будуцности и за Србе и за Албанце.

– Јутрос је поново показао невероватно стрпљење које га краси како би покушали да дођемо до дугороцног договора – истакла је премијерка.

Она је оценила да је очигледно да албанским политицарима стабилност није у интересу.

Они су каријеру изградили у рату и не знају да се понашају у миру – оценила је и истакла да ће Србија наставити да позива на мир и стабилност.

– Бићемо уз председника, као Влада ћемо бити ту за Србе са КиМ, улагати и помагати, али и штити ако треба – поручила је Брнабић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ