Србија

Вучић може да покрене и војску! Ако председник каже да му је угрожена безбедност, то ће бити учињено

– Председник је врховни командант Војске Србије и све што он буде рекао биће спроведено – изјавио је Александар Вулин

Министар одбране Александар Вулин рекао је данас да ће Војска Србије поштовати одлуке председника Србије и врховног команданта Александра Вучића и да ће све што он буде наредио бити спроведено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Председник је врховни командант Војске Србије и све што он буде рекао биће спроведено. Он може да нареди употребу војске и све што он буде рекао биће спроведено. Он је тај који ће о томе одлучити. Ако он каже да треба обезбедити његову безбедност или да прође до места где хоће, то ће бити обезбеђено – казао је Вулин.

Упитан како ће Србија реаговати ако нападну председника, Вулин је казао да га то не питају.

– Немојте ме ни питати. Немојте молим вас то да ме питате. Знате шта бих о томе рекао. Нећу то да кажем, али знате како бисмо реаговали – казао је Вулин за ТВ Пинк.

Реагујући на вест да је председник Србије кренуо ка Бањама, након што су привремене косовске власти одлучиле да откажу тај део посете, казао је да Вучић показује храброст, не угрожавајући никога, те да ризикује сопствену главу.

Додао је да Александар Вучић показује изузетну личну храброст као што је показао у Сребреници, као што је показао на сваком месту.

– Сада показује поново не угрожавајући никога, ни Србе ни Албанце, не правећи никога таоцима своје политике. Он ризикује сопствену главу. Ризикује сопствену безбедност – навео је министар одбране.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ