Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: НЕ ВОЛИМ ПУШКЕ И НЕЋУ ПОЗИВАТИ НАРОД НА ОРУЖЈЕ, ЗАТО НИСАМ ОТИШАО У БАЊЕ!

Председник Србије Александар Вучић наставља данас посету Косову и Метохији обиласком Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици, локације за пројекат насеља Сунчана долина, а посетиће и Србе у енклави, у селу Бање, насеље Србица, јужно од Ибра

За подне је заказан скуп у Косовској Митровици, одакле ће се Вучић обратити грађанима и изнети околности, реално стање ствари, капацитете и могућности Србије да се дође до компромисног решења, којим би били уважени и интереси Срба и Србије на КиМ.

11.10 – Вучић је рекао да је одустао од одласка у Бање јер није желео да угрожава тамошње Србе.

– Не волим пушке, мада нисам нешто уплашен, али ја никад народ нећу позивати на оружје – рекао је председник Србије.

11.06 – Председник Александра Вучић положио је венац на место где је убијен Оливер Ивановић у пратњи његове супруге Милене.
10:55 – Вучић се телефоном обратио грађанима у Бањи

Председник Србије Александар Вучић телефоном се обратио грађанима који су окупљени у селу Бања. Више стотина грађана окупило се да чује поруку председника.

– Много ми је жао што нисам могао да дођем, то нису желеле приштинске власти – рекао је Вучић.

Током обраћања председника грађани су брисали сузе.

10.35 – Како незванично сазнајемо, Вучић је на путу ка Косовској Митровици. Он ће се грађанима Бања највероватно обратити телефоном.

10.14 – На путу Зубин Поток – Бање косовска полиција зауставила председника Вучића и забранила даљи пут ка Бањама. У току је расправа Између албанских полицајаца и Вучића.

Обавестили су га да су блокаде на два километра испред њих и да није безбедно да настави пут.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ