Србија

БУРА ПОСЛЕ ПОСЕТЕ Приштински медији: Вучић нас је понизио!

Албански политичари из Приштине данас инсистирају на томе да је председник Србије Александар Вучић током посете КиМ помињао Милошевића, из чега извлаче закључке да је поново реч о политици Велике Србије, а медији на албанском језику, уз то, понављају оцену да је Вучић понизио Приштину.

Председник косовске скупштине и човек који се сматра косовским владаром из сенке, Кадри Весељи је на свом Фејсбук профилу написао да је добро да се Вучићева посета догодила јер се, како наводи, још једном показало да српски лидери настављају наслеђе Слободана Милошевића“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Paqja dhe fqinjësia e mirë kanë qenë dhe mbesin qëllime themelore të shtetit të Kosovës. Kosova beson se rruga e…

Posted by Kadri Veseli on Sunday, September 9, 2018

И његов колега из власти, заменик косовског премијера Енвер Хоџај тврди да је председник Вучић на Косово дошао са идејама Милошевића и да, како каже, он на тај начин „игра опасне игре“. Како наводи, Србија се са Вучићем на челу враћа у своју мрачну прошлост, а ЕУ треба одмах да осуди такву политику. Хоџај каже и да ова посета доводи у сумњу улогу ЕУ у дијалогу, ако се као посредник ослања на, како је навео, „подривачки фактор“.

Идентичну матрицу имају и насловне стране готово свих дневних листова и портала, осим „Бота сот“ која, уз подсећање на Вучићев политички бекграунд, поручује да је једини начин да се заустави понижавање Албанаца организовање протеста којима би се уклонили лажни хероји приштинске власти.

„Зери“ на насловници пише да је у дводневној посети Вучић наставио да користи националистичку реторику поруком да ће Србија да брани Србе на Косову, као и да су Срби гинули за Книн, Сарајево и Приштину.

„Коха диторе“ упозорава да је Вучић током два дана поткопао државу Косово и прославио свог бившег „шефа“ Слободана Милошевића, којег је назвао великим државником са добрим намерама, као и да је поручио да Србија никада неће признати косовску независност.

„Епока е ре“ подсећа на барикаде Албанаца из Дреничког округа који су онемогућили посету Вучића селу Бање.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ