Србија

Јасна порука ТАЧИЈУ: Злочинац ће бити ухапшен ако ЗАКОРАЧИ у Србију!

У нашој земљи постоји владавина права

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће МУП у случају посете косовског председника Хашима Тачија југу Србије поступити по налогу судова.

Стефановић је на питање новинара да ли ће Србија у случају доласка Тачија поступити дипломатски или ће он по нашим оптужницама бити ухапшен, одговорио да је Србија земља у којој постоји владавина права.

– Ми имамо налоге наших судова који морају да се поштују, и МУП ће поступити са налогом суда. Ту нема шта да се дода – рекао је Стефановић у Привредној комори Србије.

Како су пренели медији са југа Србије, Тачи би требало у среду да посети Бујановац и Прешево, и то не као Хашим Тачи, вец као „председник Републике Косово“. Објављено је да би у ту посету Тачи требало да дође са европским комесаром Јоханесом Ханом.

Званични Брисел је, међутим, јуче демантовао да ће европски комесар Хан у среду, бити у Прешеву, и прецизирао да ће он тог дана боравити у Стразбуру, где ће присуствовати говору председника Европске комисије Жан Клод Јункера о Стању Уније, потврђено у Евопској комисији.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ