Спорт

НАЈВЕЋИ НОВАКОВ КРИТИЧАР ОДЈЕДНОМ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Виландер је ОВО једва изговорио за Ђоковића!

Матс Виландер је током последњих месеци постао један од највећих фанова српског тенисера Новака Ђоковића. Био је толико одушевљен тријумфом у Њујорку да је изјавио како је Новак на добром путу да постане најбољи тенисер свих времена.

Новак је у Њујорку дошао је до 14. Гренд слем пехара у својој каријери, па се тако изједначио са идолом Питом Сампрасом на вечној листи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кретање му је изузетно, стиже на сваку лоптицу, у глави је веома јак и изгледа као ‘људски зид’. Када говоримо о тениским рекордима, треба говорити о Ђоковићу као некоме ко их изнова поставља. Уз њега су Роџер Федерер и Рафаел Надал – објаснио је Виландер шта Ђоковића одваја од осталих играча.

– Сетимо се Индијан Велса и Мајамија, па Ролан Гароса када је изгубио од Марка Чекината. Није се очекивало да ће уопште моћи да осваја гренд слемове. Такође, треба се подсетити и 2015. и 2016. године када је доминирао, али сада је много свежији.

Осврнуо се потом на сам меч и додао како је српски ас одиграо изузетно паметно.

– Ђоковић је на почетку играо тактички много паметније, Хуан Мартин је чекао да све реши сервисом, док је у другом сету био бољи играч. Понекад се видела снага Делповог форхенда. Играо је финале после девет година, али Новак је комплетан тенисер. Паметно је бирао тренутке када ће излазити на мрежу. Постоји разлика у нијансама када су највећи играчи у питању. Таленат несумњиво постоји, али највеће одваја оно што најбољи могу да извуку као изненађење.

Ова Виландерова изјава је шокирала тениски свет с обзиром на чињеницу да је Матс био један од највећих Новакових критичара икада. Очигледно да је Ђоковић својим подухватима у овој години успео да разувери и оне своје највеће критичаре.

 

Извор: Kurir sport

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ