Русија Србија

ПУТИН СА ТУГОМ У ОКУ ПРИЗНАО: Да је Русија бранила Југославију, последице…

У филму новинара Андреја Кондрашова „Путин“ руски лидер испричао је о решењу чеченског питања

Председник Русије Владимир Путин испричао је да би у случају спровођења „југословенског сценарија“, у који су могли да гурну Русију, губици земље били озбиљнији него у Чеченском рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У филму новинара Андреја Кондрашова „Путин“, који је објављен на друштвеним мрежама, руски лидер испричао је о решењу чеченског питања. „То се у значајној мери десило као резултат расположења у самој Чеченији. Кадиров Старији је сам дошао, нико га није вукао. Сам је затражио разговор“, рекао је Путин подсец́ајуц́и на речи Ахмата Кадирова да Чеченија може да се развија само као део Русије.

„Он је био веома искрен човек. Наравно, могао сам и да не поверујем, али сам поверовао, јер је одавао утисак поузданог човека, који држи своју реч. Он је био прави мушкарац који је уливао поверење. Као што видите, нисам погрешио“, додао је Путин.

Кадировљев син Рамзан, актуелни лидер Чеченије, у филму је истакао да Путин тада није постао председник „изгубили бисмо Русију, јер је све рађено на томе“. „Они који су уништили Совјетски савез били су спремни да распарчају Русију“, рекао је Рамзан Кадиров.

„Нас би сигурно гурнули путем распада Југославије. А у том случају страдања и руског и других народа Руске Федерације била би неизмерно вец́а од губитака које смо претрпели током тешких догађаја крајем деведесетих и почетком двехиљадитих у борби против међународног тероризма на Кавказу“, истакао је Путин.

У филму су такође приказани и чувени снимци на којима Путин, током посете Чеченији, одбија да попије чашу и предлаже да се помену погинули након извршених задатака. Путин је рекао да касније ипак попио чашу. „Да. То се десило приликом окупљања ветерана… И поменули смо оне који се нису вратили са бојног поља“, рекао је он.

 

Извор: Espreso.rs/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ