Србија

Срамота! Милена Антић из Министарства за рад: Никоме не треба жена која ће да затрудни чим се запосли!

БЕОГРАД – Изјава представнице Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милене Антић о томе да су жене потребне послодавцима да раде, а не да сутрадан оду на породиљско одсуство, изазвала је бурне реакције у јавности.

Наиме, она је гостујући на националној телевизији говорила о новим законским решењима по којима држава исплаћује запосленим породиљама значајно мање накнаде за време породиљског одсуства, уколико су запослене краће од 18 месеци.

Posle ovakvih reči, govedo se istera iz studija na ispašu. Ili novinar prekine razgovor i napusti studio! Srbijo!

Posted by Veljko Pajović on Monday, September 10, 2018

На питање колико је жена оштећено новим прописима, Антић је одговорила:

“Не можемо да знамо колико је оштећено и да ли су оштећене. Накнада зараде за време породиљског одсуства ради неге детета је мера усклађивања рада и родитељства, намењена је запосленој жени која у периоду када се породи користи одсуство у складу са законом. Значи жена која ставрно ради, што значи да је засновала радни однос и да је провела одређено време на раду”, казала је она.

На питање колико то одређено време односи, указујући да је могуће да жена једног дана почне да ради а следећег затрудни, Антић је одговорила:

“Ниједан послодавац неће запошљавати такву жену. Њему је жена потребна да ради, заснивате радни однос да би радили а не да би сутрадан отишли на боловање”.

Снимак ове њене изјаве о послодавцима и женама које планирају да затрудне, брзо се проширио друштвеним мрежама и изазвао осуду јавности.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ