Србија

ЂУРИЋ: Ђиласу, Јеремићу и Јанковићу је смешан мој лапсус, а мени је тужно што су они упропастили Србију!

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да је исмевање његовог лапсуса који је настао пре више од три године само показатељ колико су неозбиљни покушаји појединаца да се дочепају власти и да не сматра да је својим смехом нанео штету било коме. Ипак, с друге стране, снимком се заташкавају важна питања на која опозициони лидери нису дали одговоре: милиони на рачуну Драгана Ђиласа, новац који је катарска амбасада уплатила Вуку Јеремићу и понуда Саше Јанковића за столицу КиМ у УН

Говорећи о снимку који је јуче запалио друштвене мреже, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић сматра да у нормалним околностима то што се грохотом насмејао сопственом лапсусу не би требало да буде најважнија тема друштва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Емисија је снимана пре више од три године у Чаглавици после напорног дугог дана, иза поноћи на Видовдан. Неко покушава да оваквим смешним снимком баци сенку на фантастичну посету председника Србије Косову и Метохији током које је саопштио суштинске поруке за односе Срба и Албанаца, којом је улио наду Србима и саопштио им планове и шта ће држава урадити за њих. Ово показује колико су неозбиљни они који у Србији покушавају да се дочепају власти – каже Ђурић за Пинк.

Каже да прихвата ако је његова кривица што се усудио да се грохотом насмеје и поставља питање да ли он или Драган Ђилас има на рачуну 25 милиона евра на рачуну, да ли је он или Вук Јеремић пред Међународним судом правде поставио питање на основу којег је верификовано једнострано проглашење независности Косова, да ли је он или је Саша Јанковић нудио две столице у Уједињеним нацијама Албанцима, а да Срби не добију ништа заузврат.

– Никада не бежим од овакве врсте поређења. Не сматрам да сам да сам тиме што сам се насмејао нанео било какву штету било коме, а и даље сматрам да нисмо чули ваљани одговор ни од Јеремића о новцу који је добио од амбасаде Катара у Берлину. Баве се тиме што сам се грохотом насмејао… да није жалосно насмејао бих се и на њихову јалову политику и њихове јалове покушаје да се дочепају власти – истиче директор Канцеларије за КиМ.

Сматра да се њима никада неће десити да се грохотом насмеју у Чаглавици, Грачаници или другим местима на КиМ, јер тамо и не иду. Истиче да им се поготово неће десити да се засмеју након 14 сати напорног рада. Подсећа да га етикетирају као досадног, намрштеног, а не ваља ни када се насмеје.

Говорећи о другом, намонтираном снимку, Ђурић каже да је реч о неозбиљности оних који покушавају да се дочепају власти.

– Још једном ћу поновити: тиме што сам се насмејао након дугог и напорног рада у Чаглавици нисам нанео никоме било какву штету и извињавам се Јанковићу, Јеремић, Ђиласу и осталима што сам се усудио да се насмејем на свом Косову и Метохији. А они и даље немају одговор на питање: да ли Ђилас има 25 милиона евра или их ја имам. Да ли је Јеремић тај који је поставио катастрофално питање или сам то ја урадио. И да ли сам ја или Саша Јанковић нудио столицу КиМ у УН – истиче још једном Ђурић.

Каже да се Влада не бави таквим стварима, већ озбиљностима. подсећа на фантастичну посету председника Александра Вучића на КиМ током које се окупио највећи број људи досад.

– Никада се више људи није окупило да чује поруке охрабрења и солидарности кроз уста председника Србије, а који је добио више од 80 одсто гласова Срба са КиМ. То им смета и пошто су ћутали током посете и навијали за Албанце, дакле нису се оглашавали, а сада након што је све завршено покушавају да се огласе на овакав начин и баце сенку на све – каже директор Канцеларије за КиМ.

Ђурић је закључио да нико не може да забрани осмех и борбу са много више снаге и одлучности. Истиче да је након Вучићеве посете КиМ још више задатака пред Владом Србије.
Говорећи о самој посети председника Вучића Косову и Метохији, Ђурић каже да се дешавала у веома посебним безбедносним условима и да је јако значила сваком Србину.

– То што се у тим околностима, притисцима и претњама појавио пред својим народом на КиМ значи сваком човеку који тамо живи. Нису се без разлога супротстављали и нервирали политички представници Приштине, а својим држањем показали су велику слабост – каже Ђурић.

Подсетио је на припаднике УЧК који су из аутоматског оружја пуцали изнад Сувог грла и Бања како би застрашили Србе. Терористи су се окупили и на магистралним путевима наоружани и да су спремили ломаче за дочек председеника Вучића.

– Овакве акције не могу да се организују без директног учешћа политичких лидера Албанаца у Приштини. То значи да нису имали намеру да испоштују оно што су само дан раније рекли – каже Ђурић.

Сматра да се и Кфор компромитовао и показао да не контролише ситуацију на терену. Све што се десило, каже, имало је за циљ да спречи контакт председника Србије са својим народом, а онда се на скупу у Косовској Митровици незастрашено и храбро појавио незабележен број Срба на једном скупу, сигурно од 1999. године.

Истиче да је Србија данас економски јака и стабилна и да ово доводи до нервозе код дела људи у окружењу. Многима управо зато смета и посета Косову и Метохији па на све начине покушавају да подрију борбу Србије да се обнови након свих понора.

– Све је ово јалово и смешно јер на крају стоји резултат који је добар и биће све бољи захваљујући председнику који одржава стабилност која значи и јаку економију и бољу демографску слику Србије. И увек ћу говорити о демографији и њеном значају – закључио је Ђурић.

 

Извор: Informer.rs/Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ