Регион Србија

ШИПТАРСКА КУКАВИЦА ВЕСЕЉИ! Побегао у Албанију да МОЛИ да Косово не постане НОВА РЕПУБЛИКА СРПСКА!

Морао да отпутује у Тирану да тражи подршку за лажну државу Косово

Председник лажног косовског парламента Кадри Весељи позвао је данас из Тиране на јединство свих политичких партија Албанаца у одбрани, како је навео, косовске „независности и суверености“ и спречавања стварања Републике Српске на тој територији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весељи је то поручио након разговора са бившим премијером Албаније Саљи Беришом. Заједно са Весељим на састанку са Беришом је био и Дардан Гаши, заменик Фатмира Љимаја, лидера Социјалдемократске иницијативе (НИСМА).

– Косово је независна и суверена држава. Нико не може нанети штету Косову и изградити Републику Српску на Косову, ако смо и у опозицији ми смо заједно. Ово је порука коју желимо пренети свима. Треба нам јединство. Порука опозицији је да Косово мора бити заједно у великом финалу – рекао је Весељи, пренео је портал КосоваПреш.

Према његовим речима, Љимај, који је изабран за лажног шефа косовског тима у дијалогу са Београдом, али га парламент још није потврдио, је особа која може повести и позицију и опозицију у том правцу.

Бериша је поздравио дијалог Београда и Приштине истакавши да је он од великог значаја за цео регион, али је, како је и сам рекао, искористио прилику да осуди посету председника Србије Александра Вучића Косову, протеклог викенда.

Према његовим речима, Вучић је на Косово дошао са програмима Васе Чубриловића, аутора момеморандума о решавању албанског питања на КиМ и бившег председник Србије и СРЈ.

Бериша сматра да, како каже, „сувереност Косова“ не може бити предмет разматрања ни у једном случају.

Љимај је раније такође позвао Албанце на јединство и изразио спремност да се орекне мандата шефа тима за дијалог са Београдом и препости га опозицији.

Боравак Весељима у Тирани је дошао након што се косовски председник Хашим Тачи састао са председником Албаније Метом у недељу, а тој посети је претходио и разговор Мете са лидером опозиционог покрета Самоопредељење Аљбиом Куртијем.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ