Србија

„Тачи је у озбиљном проблему!“ ЗЛОЧИНАЦ ПАДА, нико га више не подржава, па НИ ЊЕГОВ НАРОД!

Змији се смеши судбина коју је одавно заслужио

Потпредседник владе и министар трговине Расим Љајић каже да је Хашим Тачи у озбиљном проблему када је реч о политичком легитимитету и да је за Србију најважније да настави конструктивну, проактивну улогу у тражењу дуготрајног одрживог решења за косовско питање.

Коментаришући изјаве Хашима Тачија да би Прешевска долина требало да буде део „независног Косова“, Љајић је рекао да је он у озбиљном проблему када је реч о политичком легитимитету.

– С обзиром на то да ниједна политичка групација у Приштини, опозициона или они који су у власти, не подржавају процес решавања овог питања, не знам на који начин и да ли уопште може Тачи да изнесе било које решење у преговорима са Србијом – рекао је Љајић.

Он је нагласио да му се чини да ће у наредној фази дијалога то бити кључни проблем да ли се на тај начин може доћи до компромисног решења.

– Поставља се питање политичког легитимитета које ће се отворити у самој Приштини. За нас је најважније да наставимо конструктивну и пре свега проактивну улогу у тражењу дуготрајног одрживог решења – закључио је он.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ