Спорт

ВИЛАНДЕР ШОКИРАО СВЕТ: Ђоковић је најбољи спортиста свих времена, уз Алија и Џордана!

Матс Виландер не може да помогне себи, прво је годинама критиковао, а сада само сипа похвале на рачун Новака Ђоковића

Швеђанин годинама као да се трудио да умањи значај успеха српског аса, није имао милости према њему чак ни када је био повређен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али, последњих месеци је променио реторику. Као да се труди да се искупи за све провокације, непотребне критике, које нису биле на месту. Он је у колумни за париски спортски лист „Л’Еqуипе“ оценио да је Ђоковић најбољи спортиста ког је тенис икада видео, један од најбољих спортиста на свету.

– Ставио бих га у категорију са Мајклом Џорданом и Мохамедом Алијем. Могли бисмо додати и Усеина Болта – написао је Виландер.

Швеђанин је коначно након Вимблдона и Ју Ес опан, који је био 14. гренд слем у Ђоковићевом каријери, којим се изједначио са Сампрасом, престао да сумња у српског аса.

– Новак је најбољи спортиста ког је тенис видео. Он је најблиставији од свих великих шампиона. Можда се ради и о највећем могућем нивоу тениса. Да ли је бољи од Федерера и Надала? Вероватно. Нико му ништа не може. Невероватно је како успева да ову веома комплексну игру сведе на једноставне трикове, без компликованих потеза и ризика.

– Не постоје слабости у његовој игри. Он је човек-зид. Не можеш проћи. То је основни разлог због чега је он најбољи спортиста ког је тенис икада видео. И један од најбољих у свету спорта, свих времена – поручио је Швеђанин.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ