Регион

БОШЊАЦИ БЕСНИ: Русија Републици Српској испоручује…

Компанија из Санкт Петербурга ће испоручити специјална антитерористичка средства Републици Српској, изјавио је гувернер Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко.

„У овом случају говоримо о снабдевању Републике Српске специјалним средствима фирме `НПО специјални материјали`, која се бави производњом несмртоносног оружја, а чије коришћење служи у антитерористичке сврхе, укључујући заштиту од експлозија, противотаранне уређаје, униформе и тако даље. Интересовање за ову опрему потврдио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, током посете Санкт Петерсбургу“, рекао је гувернер уочи посете Републици Српској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напоменуо је да Санкт Петербург и Република Српска „имају заиста дуге и истински поверљиве односе“.

У оквиру посете делегације из Санкт Петербурга, стране ће такође разговарати о развоју сарадње у области здравства, енергије, туризма и културе.

„Висок ниво међусобног разумевања одређује ширину доступних контаката и њихову ефикасност, чиме су добри међусобни аранжмани корисни за обе стране. Одржавање сталног дијалога са Републиком Српском нам омогућава да градимо сарадњу што је могуће ефикасније“, рекао је Полтавченко.

У наредним данима делегација Санкт Петербурга, коју предводи гувернер, посетиће Републику Српску. Током посете је планирано да се разговара са руководством Републике Српске о међусобној сарадњи. Током посете, руска делегација ће се састати и са представницима политичког, пословног и јавног живота, а посетиће и Гимназију у Бањалуци, као и Народну и универзитетску библиотеку Републике Српске.

 

Извор: Vostok.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ