Свет

Меркел поручила Немцима: Разумем забринутост, али мржња према људима који другачије изгледају није одговор

Фото: Јутјуб

Немачка канцеларка истовремено је осудила и демонстрације ултрадесничара у Кемницу, на истоку Немачке, током којих је повређено неколико страних држављана

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да озбиљно схвата забринутост Немаца у вези с кривичним делима које чине мигранти, али је поручила да “нема оправдања” да се на то одговара мржњом, гајењем симпатија према нацизму или насиљем.

Меркел је, у обраћању парламенту, истакла да разуме да су многи забринути због насилних кривичних дела миграната после убиства једног Немца у Кемницу због чега су ухапшени Ирачанин и Сиријац.

Немачка канцеларка истовремено је осудила и демонстрације ултрадесничара у Кемницу, на истоку Немачке, током којих је повређено неколико страних држављана.

– Нема оправдања или изговора за мржњу, примену насиља, коришћење нацистичких симбола и непријатељство према људима који другачије изгледају – поручила је Ангела Меркел.

Она је позвала чланице ЕУ да буду солидарне и обезбеде да европска гранична управа, Фронтекс, има довољно овлашћења да би био екфикасан и да би помогао у заустављању илегланих миграција, у складу са плановима Европске комисије, пренео је Ројтерс.

Извор: Telegraf.rs/Hina