Свет

Меркел поручила Немцима: Разумем забринутост, али мржња према људима који другачије изгледају није одговор

Фото: Јутјуб

Немачка канцеларка истовремено је осудила и демонстрације ултрадесничара у Кемницу, на истоку Немачке, током којих је повређено неколико страних држављана

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да озбиљно схвата забринутост Немаца у вези с кривичним делима које чине мигранти, али је поручила да „нема оправдања“ да се на то одговара мржњом, гајењем симпатија према нацизму или насиљем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Меркел је, у обраћању парламенту, истакла да разуме да су многи забринути због насилних кривичних дела миграната после убиства једног Немца у Кемницу због чега су ухапшени Ирачанин и Сиријац.

Немачка канцеларка истовремено је осудила и демонстрације ултрадесничара у Кемницу, на истоку Немачке, током којих је повређено неколико страних држављана.

– Нема оправдања или изговора за мржњу, примену насиља, коришћење нацистичких симбола и непријатељство према људима који другачије изгледају – поручила је Ангела Меркел.

Она је позвала чланице ЕУ да буду солидарне и обезбеде да европска гранична управа, Фронтекс, има довољно овлашћења да би био екфикасан и да би помогао у заустављању илегланих миграција, у складу са плановима Европске комисије, пренео је Ројтерс.

Извор: Telegraf.rs/Hina

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ