Свет

НУКЛЕАРНА КАСТАСТРОФА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: 6 електрана на путу УРАГАНА! Страхује се да НЕЋЕ ИЗДРЖАТИ ударе!

Амерички званичници саопштили су да је свих 6 нуклеарних електрана које се налазе на путу урагана Флоренс безбедно, међутим, поједини стручњаци нису толико сигурни, упозоравајући да би поплаве и бујице могле да угрозе њихове системе заштите.

Шест нуклеарних електрана у Северној и Јужној Каролини налази се директно на пројектованом путу олује, саопштила је Мери Катерине Грин, портпаролка компаније у чијем су власништву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нуклеарна електрана Брунсвик и електрана Шерон Харис у Северној Каролини, најближе су месту где се предвиђа да ће ураган ударити, рекла је Грин.

Џеф Бјард помоћник администратора агенције ФЕМА изјавио је да агенција није забринута за електране на путу олује „у овом тренутку“

„Ове електране су заштићене, имају резервне генераторе за струју и брзо ћемо проценити било какве утицаје на нуклеарну електрану после олује“, рекао је Бјард.

Међутим, Унија забринутих научника, научно оријентисана јавна политичка организација, забринута је за способност нуклеарке Брунсвик да издржи налете олује, због тога што група каже да нема довољно информација о спремности фабрике.

Поплаве у нуклеарним постројењима постале су забрињавајуће пошто су 2011. године земљотрес и последични цунами у Јапану изазвали једну од најгорих нуклеарних катастрофа од инцидента у Чернобиљу 1986. године. Три нуклеарна реакториа су се истопила ослобађајући опасно зрачење у околину.

 

Извор: Kurir.rs/ CNN

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ