Србија

Рама: Албанци са Косова морају да дискутују као ПРАВИ МУШКАРЦИ, оваква прилика се можда неће поновити

Албански премијер Еди Рама изјавио је поводом идеје о корекцији граница изнете у дијалогу Београда и Приштине да је он „последњи који би то требало да коментарише“ и оценио да у Приштини „морају да одрже одговарајуће стратешке разговоре, зато што се таква прилика можда неће поновити наредних 30 година“.

– На косовским властима је да раде на платформи за дијалог. Ја сам последњи који то коментарише, зато што на Косову већ траје дебата о једној идеји, а не платформи – рекао је Рама на албанско ТВ „Топ ченел“, објашњавајући зашто се до сада није оглашавао о тој теми.

– Био сам веома јасан када сам рекао да ћу говорити о Косову сваки пут када то буде потребно, али нисам и нећу говорити у име Косова. Потребно нам је нешто више од само јоšш једне дебате – казао је албански премијер.

Према његовим речима, реч је о „веома деликатном питању, пошто се не ради само о Косову, већ о албанској нацији“.

– Албанија има обавезу да подржава Косово и ми ће сачекати да видимо шта ће они да одлуче. Они морају да одрже одговарајуће стратешке разговоре, зато што се таква прилика можда неће поновити наредних 30 година. Албанци морају да дискутују као прави мушкарци, уз концензус, а не само да би стварали међусобне сукобе – тврди Рама.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ