Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА НАЦИЈИ: Од Кинеза купујемо наоружане беспилотне летелице до краја године

Председник Србије Александар Вучић данас пре подне састао се са потпредседником Индије Ванкајом Наидуом.

„Веома сам задовољан посетом којом смо били привилеговани после 30 година из Индије, верујем да ће то отворити многа врата српском и индијском бизнису у Србији“, рекао је Вучић и подсети она важне делегације и председнике који су посетили Србију у последње време.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је најавио посету Кини рекавши да је ово највећа делегација Србије која путује у НРК, додавши да ћемо тамо потписати важне споразуме као што је за РТБ Бор и Зрењанин.

„Да бисте разумели колико је значајан уговор са Зиђином, нама ће се то осетити у 2020. години са додатних 1,5 раста БДП на годишњем нивоу. То је оно што ми не можемо и немамо новца“, рекао је председник и рекао да су обавезе РТБ Бор биле 1,2 милијарде евра.

Вучић се осврнуо и на критике приватизације ПКБ додавши да су га претходне власти довеле до просјачког штапа. Он је поменуо и „Икарбус“ за који је рекао да је уништена за време протеклих власти, а да се сада налази стратешки партнер.

„Оно због чега сам посебно срећан јесте да су нам најмоћније компаније најавиле да желе да разговарају са нама. Колико вечерас идемо у Кину и надам се да ћемо донети добре и важне вести за нашу земљу“, рекао је Вучић.

Вучић је изразио наду да ће Србија „у једној од наредне три године“ барем једанпут бити најбржа у Европи.

„Добро сте ме чули, у Европи не у региону. Сад смо други јер Ирску не можемо да стигнемо. Али све друге можемо да стигнемо и побеђујемо“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да се пети пут састаје са Си Ђин Пингом и да је велика част за нашу „малу земљу“.

„Сваки пут када помислим да више нећу ништа да тражим од Кинеза, ја увек нешто измислим па их замолим. Ево, могу одмах да вам кажем да ћемо први пут купити наоружане беспилотне летелице за нашу војску до краја године“, рекао је Вучић

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ