Регион

Бакир био цинкарош УДБЕ: Испливали ШОКАНТНИ ДОКУМЕНТИ из прошлости Изетбеговића!

На списку и Церић

Познати бошњачки новинар и публициста Неџад Латић тврди да је открио шокантне информације о удбашкој прошлости актуелног председника Странке демократске иницијативе Бакира Изетбеговића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Латићев текст објављен је на порталу Босна тајмс.

Претходно је објављена књига „Чувари Југославије–сурадници Удбе у БиХ“ 2012. године, а потом и књига записника „Дјеловодник шефова босанско-херцеговачке Удбе 1970–1992“, али у њима није било ниједно значајније име или „крупнија риба“ из бошњачког политичког и верског живота.

– На то су указивали многи критичари као и бивши сарадници чија су имена објављена у споменутима књигама – пише Латић.

Ипак су неки недељници попут Глобуса и Национала објавили имена „крупнијих риба“ међу којима је било и име некадашњег реиса Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића под кодним именом „Везир“.

Bakir špijunirao oca Aliju 😮Dokument kojim se dokazuje da je Bakir Izetbegović doušnik tajnih službi koji je cinkario…

Posted by Stolac Bola on Friday, September 14, 2018

Циљ објављивања оваквих информација и књига јесте анимирање друштвене јавности да покрене питање лустрације, али нико из врха ИЗ и владајуће Странке демократске акције није покренуо и инсистирао на овом питању.

Postoje razne indicije i sumnje kako je i kad je Bakir Izetbegović pristao da bude doušnik Udbe

Posted by The Bosnia TIMES on Friday, September 14, 2018

Портал Босна тајмс је наводно дошао до оригиналног документа „Дјеловодника шефова босанско-херцеговачке Удбе“ и уочио да је име лидера СДА Бакира Изетбеговића као сарадника УДБЕ изостављено и није објављено у ранијим списковима.

Врло упечатљиво је и то да је Бакир Изетбеговић био веома толерантан према бившим комунистима и припадницима ДБ и да никад преко својих уста није превалио реч лустрација.

 

Извор: Srbija Danas/Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ