Свет

Лицемерни и патетични! НАТО: Ми смо праведни према Русима, а они…

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да нема намеру да узмиче пред Русијом, те да ће западни савез остати на чврстој али праведној линији према Москви, док наставља да прима бивше совјетске државе.

– За нас, није контрадикторно бити чврст у приступу Русији, као што јесмо и истовремено тражити дијалог – рекао је шеф НАТО публици у Фондацији Херитиџ, конзервативном тинк-тенку у Вашингтону, пренео је Глас Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наглашавајући да НАТО не жели конфронтацију, Столтенберг је велики део кривице за лоше односе приписао Москви и њеној спремности да „употреби војну силу против суседа“.

– Видимо Русију која обнавља стару моћ, која улаже у различите капацитете и у обавештајне службе – рекао је Столтенберг.

То је разлог, навео је Столтенберг, што су НАТО савезници почели да улажу више у одбрану, први пут од краја Хладног рата.

Напетост измедју Русије и Запада је стално расла од када је руска војска пре више од десет година ушле у Грузију, а досегле су врхунац после припајања Крима Русији 2014. године.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ