Србија

„Мислите да ПКБ не би купили Мишко, Коле, Карић? Сви би, али морају да се дају паре, а не као раније!“

Вучић жестоко одговорио на критике због приватизације ПКБ-а

Председник Србије Александар Вучић узвратио је данас критичарима, који кажу да је ПКБ приватизован за мале паре, питањем зашто га онда нису они купили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се буните? Кажете – ниска је цена. Што нисте купили ви, пошто сте успешни бизнисмени. Продавали сте маглу да сте продавали жваке, а онда смо видели да сте се обогатили за време власти. Што нисте купили ПКБ, била је отворена тендерска процедура – упитао је Вучић критичаре.

Рекао је да на та питања нема одговора, јер они лажу:

– Мислите да не би купили ови наши, Мишко, Коле, Карић… Сви би, али морају да се дају паре, а не као раније – да дају милион или два председнику општине или неком другом да би платили 50 уместо 200 милиона – истакао је Вучић.

Он је рекао да у случају ПКБ нови власник мора додатно да плати милионе за краве, па на то има обавезу инвестиције од 30 милиона, уз раскидну клаузулу.

– Ту нема игре, држава данас тражи стварне паре за свој народ, а не да министри трпају себи у џепове, као што су радили са Агробанком, Привредном банком и свим осталима – објаснио је Вучић.

Привредни систем Србије 90-тих је урушаван, али је, истиче, 2000-тих уништен, јер није било као сада да држава тражи „праве паре“ за грађане.

– Не постоји ниједно место у Србији где раније власти нису уништиле привреду и фабрике. У Нишу, уз отпуштање људи, ниједна дуванска индустрија није остала – указао је и додао да су његови политички претходници уништавали предузећа и привреду како би они били повлашћени.

Најавио је да ће у Нишу боравити 28. и 29.септембра, где ће отворити две фабрике Цумтобел и Ими, а уверен је да ће неки медији писати само о томе како због њега осветљавају и чисте град.

– Цумтобел је “мерцедес“ у индустрији светла – подсетио је.

Указао је да је за шест или седам фабрика само у Нишу поставио камен темељац или отворио фабрике.

– Можете да ме мрзите, али то је оно што пише на семафору – подвукао је Вучић, запитавши да ли је можда неко други, или он, довео Џонсон електрик или Леони.

– Биће још много инвеститора, зато је важно да чувамо мир и стабилност – нагласио је он.

„Да уништимо Телеком, да би они били срећни?“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није до краја упознат са детаљима полемике која се води између телевизије Н1 и Телекома, али се пита шта је заправо циљ:

– Ваљда треба да уништимо Телеком, да бисмо се њима додворили и да би они били срећни. Нисам до краја у теми, морам да признам, али кад год видим да су Ђилас и Шолак нервозни, знам да је нешто добро за Србију’ – рекао је Вучић новинарима у Палати Србија након сусрета са потпредседником Индије Венкајом Наидуом.

Вучић је рекао да је Телеком акционарско друштво које послује на тржишту и које мора да се „бори и са Американцима и многим другима да би опстало“.

– Ђиласова телевизија постаје све више лична, ваљда им је мало то да имају апсолутни монопол у свему, па треба ограничити сваког ко би им правио конкуренцију – казао је Вучић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ