Свет

УДАРНА ВЕСТ! Скандалозно откриће: Лажно Путиново писмо које Американци злоупотребљавају у кампањи

Директор за комуникације МИА „Русија севодња“ Петар Лидов-Петровски објавио је на Фејсбуку скриншот „писма подршке“ председника Русије Владимира Путина конгресмену републиканцу Дани Рорабакеру.

„Са стола председника Владимира Путина

Драги Јонг,

Вероватно је шокантно за Вас — не обраћа Вам се сваки дан председник велике нације. Међутим, желео сам да Вам одузмем мало времена и да са Вама поразговарам о некоме о је веома важан за обојицу: мом пријатељу и Вашем конгресмену Дани Рорабахеру.

Дана и ја радили смо заједно годинама. На пример, када су САД увеле санкције Русији због тотално неоснованих и измишљених оптужби за ’убиство‘ антикорупцијског активисте, Дана се одмах бацио на посао како би укинуо санкције.

Дана никада није оклевао да остави са стране приоритете Калифорније како би помогао мени и руском народу. То веома ценим. И сигурно није лако стално летети између Москве и Вашингтона док исторвремено одржаваш илузију да живиш у Калифорнији. Такво пријатељство се не може купити (иако наша плаћања олакшавају терет — гласине, мајке ми).

Не морате да верујете само мени. Кевин Макарти, лидер Републиканске партије у Калифорнији, једном је рекао: ’Мислим да Путин плаћа двојицу — Рорабахера и Трампа‘. ’Политико‘ је назвао Дану ’Путиновим омиљеним конгресменом‘. Дана чак има и своје шифровано име у Кремљу. Све је то истина.

Вечито сам захвалан због Дејнине жртве за домовину, тако да му сада узвраћам: са ентузијазмом одобравам реизбор Дејне Рорабахера. Америци је потребно још лидера какав је Дејна, који нису забринути због тривијалних питања каква су људска права или „слободни“ или „фер“ избори; који препознају да је свет бољи са јачом, смелијом и експанзионистичком Руском Федерацијом.

Срдачно,

Владимир Владимирович Путин,

Председник, Руска Федерација

Политтехнологу на заметку. И для любителей аргументов группы «а вот в Америке…». Это не муниципальные выборы в…

Posted by Peter Lidov on Sunday, September 16, 2018

Према речима Лидов-Петровског, лажно писмо се дели бирачима Демократске партије.

„Изгледа да ће управо због овога да нас казне новим санкцијама за мешање у слободно изражавање воље грађана. Доказ, према њиховим стандардима, не може бити јачи“, закључио је директор новинске агенције.

Русија је више пута негирала оптужбе да је покушала да се меша у изборе у различитим земљама. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, говорећи о наводном руском мешању у изборе широм света, изјавио је да нема никаквих доказа које то потврђују. Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон је изјавио да је добио уверавања од Путина да се Москва није мешала у изборни процес у САД.

Сам Путин је раније говорио да суштину „мешања у изборе“ треба тражити у унутрашњим трзавицама у САД и изразио наду да ће се прекинути истрага о „завери“ Трампа са Русијом, те да ће се пажња усмерити на развој односа двеју држава.

Дана Рорабакер је конгресмен још од 1989. године. Он је био и помоћник портпарола председника Роналда Регана. Политичар се налазио на челу Комитета Представничког дома за Европу и Евроазију. Амерички медији су га називали „вољеним Путиновим конгресменом“, пошто је Рорабакер подржао право Крима да уђе у састав Русије и више пута говорио против Хладног рата.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ