Свет

Почиње лутрија за америчку визу: Потпуно је бесплатна, а неколико ствари морате да знате да не бисте били преварени

Они који буду извучени у САД ће моћи да се одселе 2020. године

Трка за америчку усељеничку визу, познатију као зелена карта, почиње почетком октобра. Сви који желе да се и њихово име нађе у бубњу лутрије САД имаће око месец дана да пошаљу пријаве. Пријављивање је бесплатно, а свако ко тражи било какав новац је – преварант.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око 8 милиона људи широм света игра ову лутрију сваке године, а само у Србији срећу ће окушати између 10.00 и 20.000 грађана. Имена се извлаче насумично и сваке године подели се 50.000 имигрантских виза.

Пријаве се шаљу искључиво електронским путем, а они који пошаљу више од једне пријаве аутоматски ће бити дисквалификовани. Из Америчке амбасаде сваке године напомињу да за пријављивање није потребан никакав новац. Такође, они истичу да се никаква обавештења не шаљу мејлом и да су једине праве адресе оне које се завршавају на „гов“, никако „нет“, „цом“, „орг“…

Како би могућност преваре свели на минимум у Амбасади саветују грађанима да сами попуњавају пријаве и да не прихватају услуге агенција које им у томе нуде помоћ.

Људима који се пријаве и њиховим малолетним члановима најуже породице виза пружа могућност да се уселе, раде и трајно живе у САД, али је проналажење смештаја и посла на срећним добитницима. Они који се пријаве ове године, наредне ће сазнати да ли су изабрани, а ако јесу, 2020. ће моћи да се одселе у САД.

Корак по корак до зелене карте
– Један човек може да пошаље само једну пријаву
– Пријава је бесплатна и шаље се електронски
– По пријави се добија конфирмациони број
– Компјутер насумично извлачи добитнике
– Средином следеће године помоћу добијеног броја проверавате да ли сте извучени
– Ако сте извучени, добијате датум за разговор у амбасади
– Они који нису извучени неће бити обавештени о томе

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Gorica Avalić/[email protected]

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ