Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ИЗРИЧИТА: Центри за мигранте у Србији су трач, Фронтекс не долази

Председница Владе Србије Ана Брнабић негирала је данас да је било приче и да се прича о центрима за мигранте у Србији, нити о доласку Фронтекса да чува границе ЕУ, те поручила да су све то гласине и трачеви.

“Молим вас да не ширимо гласине, да ће у Србији да буду неки центри за мигранте, па ће онда Фронтекс да чува границе. Не. Не говори се и никада се није говорио о томе. Немојте да се играмо таквим стварима”, рекла је Брнабић на питање новинара у вези са доласком Фронтекса у Србију и наводним центрима за мигранте.

Како је рекла, сарадња са Фронтексом је најбоља пракса сарадње Србије са ЕУ. Брнабић је подсетила да је Србија била специфичној ситуацији, јер су у земљу долазили мигранти из земаља ЕУ, да иду даље у друге земље ЕУ, тако да се овде не чувају границе ЕУ.

“Ми смо чували границе ЕУ и то на најбољи начин, здруженим снагама војске и полиције, на најхуманији начин и молим вас да трачеве не преносимо као могућу истину, на коју званичници ЕУ и Србије треба да одговарају”, рекла је Брнабић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

Loading...