Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ИЗРИЧИТА: Центри за мигранте у Србији су трач, Фронтекс не долази

Председница Владе Србије Ана Брнабић негирала је данас да је било приче и да се прича о центрима за мигранте у Србији, нити о доласку Фронтекса да чува границе ЕУ, те поручила да су све то гласине и трачеви.

„Молим вас да не ширимо гласине, да ће у Србији да буду неки центри за мигранте, па ће онда Фронтекс да чува границе. Не. Не говори се и никада се није говорио о томе. Немојте да се играмо таквим стварима“, рекла је Брнабић на питање новинара у вези са доласком Фронтекса у Србију и наводним центрима за мигранте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекла, сарадња са Фронтексом је најбоља пракса сарадње Србије са ЕУ. Брнабић је подсетила да је Србија била специфичној ситуацији, јер су у земљу долазили мигранти из земаља ЕУ, да иду даље у друге земље ЕУ, тако да се овде не чувају границе ЕУ.

„Ми смо чували границе ЕУ и то на најбољи начин, здруженим снагама војске и полиције, на најхуманији начин и молим вас да трачеве не преносимо као могућу истину, на коју званичници ЕУ и Србије треба да одговарају“, рекла је Брнабић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ