Свет

СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ НАЈБОГАТИЈЕГ КИНЕЗА НА СВЕТУ: У трговинском РАТУ Америке и Кине многи би могли да страдају!

Суоснивач кинеске платформе за онлајн трговину Алибабе, Џек Ма, упутио је данас озбиљно упозорење у вези са трговинским ратом између САД и Кине, који ће, како наглашава, потрајати и имати веће последице него што већина људи мисли.

Председник компаније Алибаба каже да би спор могао потрајати 20 година, и опстати и после председничког мандата Доналда Трампа, јер се две највеће економске силе на свету боре за глобалну превласт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кина, према његовим речима, треба да ојача своју економију како би се ухватила у коштац са конфликтом и преоријентисала са трговинских односа са САД на трговинске односе са регионима попут југоисточне Азије и Африке.

„Краткорочно гледано, пословне заједнице у Кини, у Сједињеним Америчким Државама и у Европи ће бити у невољи“, изјавио је Ма на конференцији у Хангџоу.

Његов коментар долази само неколико сати након што је Кина обећала да ће одговорити узвратним мерама на најављене нове тарифе САД-а на увоз кинеске робе у вредности од око 200 милијарди долара.

Ма је навео и да ће његова компанија трпети последице растућих трговинских тензија, али и да ће ова „траума“ пружити неслућене могућности оним компанијама које буду способне да их искористе.

 

Извор: Kurir.rs/ Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ