Србија

ОДГОВОР МИТРОВИЋА МИНИСТРУ КУЛТУРЕ: Никада ми није било јасно зашто поједини министри презиру сопствени народ!

Власник и генерални директор Пинк медија групе Жељко Митровић реаговао је на изјаву министра културе Владана Вукосављевића да би ријалити програми требало да се емитују на посебним каналима који се плаћају и да су срамота за медијску сцену, да духовно и ментално уништавају народ. Митровићев одговор преносимо вам у целости:

„Да будем скроз искрен, никада ми није било баш скроз јасно зашто поједини министри презиру и ниподаштавају сопствени народ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Каже министар културе Вукосављевић да није рекао да је ово народ лудака, али каже да је ракао ”не треба народ да гледа ријалити јер то није народ лудака“.

И сад ето потпуне конфузије. Велика већина народа решила је да гледа ријалити и сад ја морам да питам министра, како се по вама зове народ који вам ништа није скривио али једноставно воли да гледа ту врсту програма.

Дакле министре, ја сам вам већ јуче рекао да знам да нисте претерано паметни али нема разлога да се правите глупљим него што јесте и да не разумете да сте рекли за свој сопствени народ, а рекли сте, да је то народ лудака. А кад један министар тако вређа сопствени народ онда то није добар министар али свакако ни добар човек. То што сте ви, поштовани министре Вукосављевићу добили излив опере у мозак, не значи да ће ваша елитистичко-херметизована политика било кога фасцинирати чак напротив.

Ако треба некога да вређате, вређајте мене, ја уживам кад ме нападају незналице и моћници а и да будем искрен радо би се са вама такмичио у познавању рецимо музичке или филмске уметности. Још увек се надам, да сте у области филмске уметности само обичан дилетант, јер у противном би скандалозно било ваше финансирање изразито антисрпског Главонићевог филма „Терет“.

Како би био сигуран да ме добро разумете, не мислим ја да овакве теме не треба да имају своје место у српској кинематографији али ваљда су за државно финансирање приоритетнији филмови попут филма „Дјеца Козаре“ Лордана Зафрановића који говори о страдању српске деце у усташким логорима током другог светског рата, за који наравно нисте имали ни времена ни слуха.

Било како било ви изговористе у вашем журном и нервозном саопштавању како сте инквизитор вербалне и телесне порнографије а како тих садржаја нема на Пинку а и видим да коментаришете програме које нисте ни гледали, што је пре свега неодговорно и непрофесионално, није ми преостало ништа друго већ да разумем да ви ноћу, а легенда каже и дању на послу, гледате неке друге плаћене и скрембловане адулт филмове за које сте мислили да се емитују код нас. То није никакав проблем јер то понекад радимо сви, али то господине министре нису уметнички филмови, осим ако ви мислите да је познавање глумаца и глумица у тим филмовима значајно за човека који управља културом у једној земљи.

И на крају поштовани министре Вукосављевићу, не бих ја ни придавао значај овим вама очаравајућим филмовима за одрасле да нисте афирмисали и јавно демонстрирали вашу фасцинацију порно индустријом некористећи ваше надлежности да спречите еротску сцену између два Дизнијева лика, Паје Патка и Мики Мауса на изложби скулптура у српском културном центру у Паризу под називом „Крај и Почетак“.

Ја се слажем да уметност нема границе али министре Вукосављевићу, баш ви јуче рекосте другачије“.

Жељко Митровић – Почетак и Крај

 

Извор: Informer.rs/Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ