Регион

ОТКРИВЕН ТАЈНИ ПЛАН ПЛЕНКОВИЋА! Усташа блати и клевета Вучића јер му квари планове да ЗАМЕНИ ФЕДЕРИКУ МОГЕРИНИ!

Фото: Јутјуб

Уплашени да неће добити оно што су тражили, хрватска медијска машинерија се свом силом обрушила на председника Србије Александра Вучића

Пленковић, према писању „Глобуса“ жели да постане високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност, односно жели да седне у фотељу која је тренутно намењена Федерики Могерини, која је у коректним односима са Србијом и нашим руководством на челу са председником Вучићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је као обавештен политичар и човек посвећен свом послу дознао за Пленковићеве намере и појединим утицајним круговима у међународној заједници сугерисао да би то за Србију било неприхватљиво.

Пошто се Вучићева реч пажљиво слуша у европским институцијама јер је најважнији лидер на овом делу Балкана Хрвати су се уплашили да од тога неће бити ништа. Зато су га напали око Косова, упоређујући га са Милошевићем. И не само то све да од Пленковићевог новог посла не буде ништа Хрвати би да униште Вучића јер им смета зато што од Србије ствара најмоћнију земљу у региону у сваком смислу.

Хрвати, као што је речено, не знају шта ће од муке, већ гледају да на све начине саботирају Вучићев рад. За сада то раде објављујући небулозне текстове и поредећи српског председника са Слободаном Милошевићем због говора на Косову, а свако ко је имао прилике да чује и делић Вучићевог обраћања недавно у Косовској Митровици, увидео је да је говор председника Србије окренут ка бољој и прихватљивијој будућности, а не онако како Хрвати желе да представе.

Коме смета јака и моћна Србија?
И не само то… Све да од Пленковићевог новог посла не буде ништа Хрвати би да униште Вучића јер им смета зато што од Србије ствара најмоћнију земљу у региону у сваком смислу.

Колико су Хрвати опседнути мржњом, показује најновија дискусија у Сабору, када су Пленковић и хрватски посланици у завијеној форми говорили о Србима и односу према нашој земљи.

– Пут Србије у ЕУ води и преко Загреба и решавања акумулираних питања – рекао је премијер наших западних суседа одговарајући на питање независног посланика Хрвоја Зекановића о решавању отворених питања са Србијом, међу осталим и ратне одштете.

Пленковић је додао да његова влада, као и претходне, раде на решавају отворених питања.

Он је подсетио да се о њима разговарало приликом посете председника Србије Александра Вучића Загребу, али и хрватских функционера Србији.

Што се тиче права хрватске мањине у Србије, Пленковић је рекао да се нада да ће она имати статус сличан оном који има српска национална мањина у Хрватској.

Зекановић није био задовољан одговором премијера, рекавши да је његов утисак да се по питању Србије „не ради ништа“.

– Хрватској треба хрватски Орбан, а нажалост не видим ни О од Орбана – рекао је Зекановић, који је члан ултраконзервативне странке Храст.

Ово само показује колико су Хрвати спремни на све да би се дочепали столице у ЕУ, и да би поново покушали да униште српски народ и Србију, а да ли је овај политички наступ Пленковића и његових пулена у најмању руку некоректан, и запаљива реторика којом се служи да створи линч према српским властима, сигнал званичницима ЕУ да је он заиста неприхватљив кандидат за место високог представника Европске уније за спољну политику и безбедност, на образу је те исте ЕУ.

 

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ