Србија

Вучић: Требају нам роботи и модерне технологије!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Тјенђину, где је присустовао отварању „летњег Давоса“, да је Србији потребно да „уђе у коло“ Четврте индустријске револуције и да ће учинити све да модерне технологије доведе у Србију

Истакао је да је о модерним технологијама и иновативности говорио и кинески премијер Ли Кећијанг на скупу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Поставили су роботе, каже да могу да препознају десет типова емоција код човека. То је вештачка интелигација, то у свету побеђује. Ја ћу да молим и тражим, можда нећу ништа да успем, али ако успем – знам да сам много тога урадио за Србију – рекао је Вучић у контексту најављене посете Си Ðинпинга Србији.

Вучић је казао да је срећан што је успео да доведе у Нови Сад Развојни истраживачи центар Континентала, као и због више таквих компанија, али тога треба још више.

– Требају нам роботи. Потребни су нам летећи аутомобили, чипови, све оно за шта смо се борили и мучили, а нисмо успевали. Данас имамо у софтверској индустрији извоз већи од милијарду евра. Већ смо нешто успели – казао је он.

Вучић је казао да је премијерка Ана Брнабић врло посвећена дигитализацији и да верује да ће у наредном периоду и подршку кинеских и других пријатеља у свету, нешто од те производње моћи да се обезбеди у Србији.

Тиме ћемо моћи, истиче он, да сачувамо омладину у нашој земљи.

– То доноси победу и резултат у будућности – нагласио је Вучић.

Изразио је велико задовољство посетом Кини.

– Тешко да ћу имати посету са више конкретних резултата, посебно са најавом још бољих резултата у будућности. Чули сте кинеске велике компаније, када су чули да председник Си поново долази у Сбрију, то је било као магнет. Добили су на кинеском све наше боршуре, податке. Баш сам задовољан. Биће ту још много ставри. Из године у годину се повећава, постајемо један од кључних партнера Кине у Европи – закључио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић састао се данас уочи „летњег Давоса“ са председником Светског економског форума Берге Брендеом.

Претходно је председник Србије имао састанак са гувернером провинције Хебеј и са представницима компаније Хбис.

На крају вишедневне посете Кини председник Србије ће се састати са премијером Кине Ли Кећијангом.

 

Извор: Tanjug/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ