Свет

ОТКРИВЕНИ РУСКИ ПЛАНОВИ ЗА ОСВАЈАЊЕ СВЕМИРА: Ево како ће изгледати база на Месецу

Руска Агенција за свемирска истраживања „Роскосмос“ има велике планове за будућност, а о чему се тачно ради откривено је у видео снимцима.

Свемирски програми које је руски „Роскосмос“ припремио за непосредну будућност, пре неколико година, једноставно би били део сценарија научне фантастике.

Научници који раде на новим свемирским пројектима открили су будуће планове за истраживање свемира, које вам преносимо у наставку.

Проучавање адаптације људског организма на Месецу

Руски центар за свемирску медицину је недавно био укључен у програм, познат и под називом Селена-Ф, који има за циљ проучавање адаптације људског организма на Месецу. Главни циљ истраживања је да се сазна како људски кардио-васкуларни и мишићно-скелетни систем функционише на Месецу и како на њега утиче гравитација дугорочно.

У видеу, директор руског Института за свемирску медицину др Виктор Баранов, објашњава како ће рад центра помоћи не само у свемирској медицини и психологији, већ и у изградњи посебних униформи за планету.

Колонизација Месеца

На другом снимку, научници Роскосмоса дају информације о плановима за колонизацију Месеца док др Игор Митрофанов објашњава колико је значајна вода која се налази испод површине Месеца.

Ова залеђена вода може да садржи трагове међупланетарних, па чак међузвезданих материјала, па Митрофанов наглашава да ако овај материјал донесемо на Земљу и проучимо га, једног дана може нам помоц́и да откријемо тајну појављивања живота на Земљи.

Повратак на Венеру

У видео записима Роскосмоса налази се и снимак који даје фасцинантне детаље руско-америчког програма повратка на планету Венус, познатију и као Венера-Д.

Венера Воронов, главни дизајнер пројекта Венера-Д, која ради за ваздухопловну компанију специјализовану за производњу ракетних компоненти, даје детаље о строгим захтевима новог програма Венус.

Програм, према Вороновим плановима, планира специјална возила за слетање као и атмосферске детекторе који ће моћи да издрже неколико дана у лошим временским условима Венере и површине планете.

Свемирске станице преко Нептуна?

Коначно, гледајући у даљој будућности, млади научници из Русије и целог света имају заједничку визију, један међупланетарни простор који би требало да буде стациониран изнад атмосфере планете и уједно окружен гасовитим џиновима као што су Сатурн, Уран и Нептун.

У видеу, професор одељења система покретање ракета Бауман, Универзитета и академске супервизор програма студентске Владимир Игкритски истичу да заједно са Венером, планетом окружен гасова имају довољно гравитације сличну Земљи који је у стању да одржи људски живот.

 

Извор: Kurir.rs/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ