Идвајамо Србија

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Власт продаје имовину у бесцење, пашће брже него режим 2000. год.

Лидери „Савеза за Србију“ тврде да власт распродаје сву вредну државну имовину у бесцење, попут рудника у Бору или ПКБ Ковилово, и да ће пасти брже него режим 2000. године.

У разговору са грађанима на трибини у Пожаревцу један од оснивача овог покрета, Драган Ђилас, истакао је да су продаје борског рудника и београдског предузећа по вишеструко мањој цени од реалне “комбинација незнања и личног интереса”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Могу они да причају о сваком од нас да смо лопови и издајници, тајкуни, могу да причају шта год хоће, али ово је суштина и стварна слика Србије – рекао је Ђилас и додао да ма колико власт контролисала медије и куповала гласове, све што је неприродно и неискрено на крају пропадне.

Поводом продаје “ПКБ Ковилово” огласила се и одборничка група „Савез за Србију“, која захтева хитно поништавање, како каже, очигледно намештеног тендера и упозорава све учеснике тендера да ће сносити законом предвиђене последице за свесно кршење прописа.

– Не може бити легалан и легитиман тендер за који се годинама унапред знало да је на њему победник арапска „Ал Дахра“, која је, уосталом, и била једини понуђач – са понудом готово равном минималној прописаној. Упозоравамо напредњачку власт у Београду да ће у случају продаје ПКБ-а сносити последице за наношење огромне материјалне штете граду. Град Београд је до 2016. године био власник свих акција ПКБ-а, а онда је несхватљивом, сулудом и неразумном одлуком одборника СНС-а у скупштини града све поклоњено републичкој Влади – наглашава Никола Јовановић, заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“.

Како истиче, према консолидованом извештају о пословању ПКБ-а усвојеном 2018. године, његова вредност је 526 милиона евра.

– Ако се одузму дугови од 80 милиона евра, то износи 446 милиона евра. Разлика између ове и цене добијене на намештеном тендеру је 341 милион евра. Одлуком о одрицању од акција и намештеним тендером којим је добијена четири пута мања цена од реалне, Београђани су оштећени за 341 милион евра – тврди Јовановић.

Лутовац: Живимо у аутократији
Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да „Савез за Србију“ хоће да промени власт и уведе демократију и политички систем у којем ће људи знати за кога и зашто гласају.

– Живимо у аутократији у којој један човек одлучује о свему, а сви који другачије мисле називају се непријатељима – рекао је Лутовац.

 

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ