Свет

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ СРБИМА ЗА УБИСТВО НА ЗАКИНТОСУ! Грчко тужилаштво тражи ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ!

Суђење двојици српских држављана окривљених за убиство америчког туристе Бакари Хендерсон (23) на грчком острву Закинтос треба да почне данас пред судом у Патри

Седморица Срба у овом случају оптужени су за учешће у пребијању америчког туристе Бакарија Хендерсона на острву Закинтос у ноћи између 7. и 8. јула, од којих су њих петорица у притвору у Грчкој, док се двојица бране са слободе.

Родитељи Хендерсона затражили су преко једне од највећих америчких ТВ станица – ЦБС, максималну казну за оптужене јер једино то, како је рекао отац убијеног младића, може бити сатисфакција за породицу. Они су такође најавили присуство на суђењу.

Један од бранилаца оптужених, адвокат из Београда Зора Добричанин Никодиновић, сматра да је непримен било какав притисак на правосудне органе Грчке.

– Треба да се суди у миру, без било чијих притиска и лобирања, према доказима и у складу са законом – рекла је Добричанин Никодиновић Тањугу.

Петорици осумњичених је након инцидента одређен притвор до почетка суђења који по грчким законима може да траје до 18 месеци, док се друга двојица бране са слободе.

Њима се на терет ставља тешко убиство извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу „Бар код“, у месту Лаганас, на смрт претучен 23. годишњи амерички студент Бакари Хендерсон.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ