Србија

ТАЧИ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПРЕШЕВА И КОРЕКЦИЈЕ ГРАНИЦА: „Ко жели да прича о подели, нека не седа са мном за сто“

Косовски председник Хашим Тачи поново тврди да ће преговори са Београдом укључити корекцију граница на начин да се Прешевска долина прикључи Косову и да су се корекције дешавале и раније у неким другим случајевима.

– Корекција се десила и у Словачкој и у Републици Чешкој. Десила се и у Холандији и у Белгији, пре две године – рекао је Тачи, преноси Лајми.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је поновио да је против поделе Косова.

– Ко говори о подели, размени, „Републици Српској“ – то су српске идеје. То су идеје САНУ. То су идеје државе и Владе Србије – каже он, додајући да заступа само интересе грађана Косова и Прешевске долине.

– Ко жели да прича о подели, нека не седа са мном за сто – каже Тачи, уверен да ће међународне факторе уверити да подрже тај пројекат.

Каже да је наиван свако ко мисли да само Србија добија од дијалога и понавља да су Газиводе, Трепча, север Митровице ресурси и територија Косова и да то ни по коју цену неће бити оспорено.

Према његовим речима, веома охрабрује став САД, а то је, како каже, створило могућност да се дискутује о корекцији граница.

– Знам да је било различитих мишљења, да је то лични став (Џона) Болтона, али оно што то могу да вам кажем јесте да је сада став јасан, и САД и ЕУ, али и ЕП, да се овај процес гура напред и да се стварају могућности за постизање коначног споразума, укључујући и корекцију граница. Ово је шанса коју треба да искористимо – наводи Тачи.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ