Србија

БОШЊАЦИ ИЗ ПАЗАРА ИМАЈУ ПРАВО НА САМООПРЕДЕЉЕЊЕ! Угљанин и даље провоцира

Ми смо народ и имамо право на самоопредељење, односно да сами одредимо свој политички положај, статус и односе са другим народима, рекао је Угљанин

Сулејман Угљанин рекао је у Новом Пазару да су Бошњаци аутохтони народ, свесни свог порекла и националног идентитета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Угљанин, носилац листе „Самоопредељење” за непосредне изборе чланова Бошњачког националног вијећа (БНВ), је на првом промотивном скупу те листе рекао да је Србија показала непријатељски однос према Бошњацима, јер им не признаје статус народа и до сада није осудила никога за десетине хиљада убијених људи у Босни и Санџаку.

„Ми смо народ и имамо право на самоопредељење, односно да сами одредимо свој политички положај, статус и односе са другим народима. Наставићемо да тражимо да се расветле сви злочини над Бошњацима од 90-тих година до данас и да се починиоци казне, јер Бошњаци нису глинени голубови, нити звери за одстрел. Злочин који није кажњен, он ће се поновити”, рекао је Угљанин, који је и актуелни председник БНВ.

Он је рекао да треба поштовати право сваког Бошњака да у миру чује и друге изборне листе, те да савесно одлучи кога ће да подржи на предстојећим изборима.

„Ако мене питају онда ће гласати за ‘Самоопредељење’. Ми нећемо говорити ништа лоше за друге листе, нећемо омаловажавати ничији програм, али смо дужни да јасно говоримо да смо способни да решимо статус Бошњака и Санџака и да направимо државу срећних људи”, рекао је Угљанин.

На скупу су представљени програм и 35 кандидата за већнике ове листе.

Поред те листе, Републичка изборна комисија (РИК) до сада је за национални савет бошњачке националне мањине прогласила и листу „Матица бошњачка академик Муамер Зукорлић муфтија“.

Рок за подношење изборних листа је до 19. октобра у поноћ, а избори за националне савете мањина у Србији биће одржани 4. новембра.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ