Србија

ПРИЈАТЕЉСТВО ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ ТРАЈЕ И ТРАЈАЋЕ: Ивица Дачић овим гестом одушевио Лаврова!

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић још једним гестом је показао да Србија Русију сматра пријатељем

Русија подржава дијалог Косова и Србије, уз неопходност поштовања Резулуције 1244 Савета безбедности УН, изјавио је данас у Бањалуци руски шеф дипломатије Сергеј Лавров после сусрета са српским колегом Ивицом Дачићем, наводи се у саопштењу кабинета српског шефа дипломатије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Двојица министара закључили су да би успешно и одрживо окончање дијалога Београда и Приштине учврстило стабилност региона.

Шефови дипломатија Србије и Русије Дачић и Лавров оценили су да ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката показују да се односи две земље континуирано и продуктивно развијају оценивши да су ти односи достигли ниво стратешког партнерства.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије, Ивица Дачић је још једним гестом показао да Србија Русију сматра пријатељем.

Наиме, на друштвеној мрежи Твитер се појавила фотографија на којој Ивица Дачић срдачно уручује поклон Сергеју Лаврову. Министар спољних послова Ивица Дачић је ни више – ни мање поклонио вино из Винарије „Три Ораха“ у не сасвим обичној кутији, ова кутија је на себи имала угравирану посвету на руском језику.

Овај мали гест говори само о томе да су Русија и Србија у никад бољим односима и да ће тако и остати.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ